Bilgi Al

1.4 Milyar Kullanıcının Bilgileri Sızdırıldı!

Kişisel verilerin korunması gün geçtikçe önem kazanıyor.

1.4 milyar e-posta adresi ile birlikte gerçek isimler, IP adresleri ve çoğunun fiziksel adreslerinin bulunduğu veritabanı, bu yılın en büyük sızıntılarından biri gibi görünüyor. Bu kişiler arasında sizin ya da yakınlarınızın olma ihtimali de yüksek.

Güvenlik araştırmacısı Chris Vickery ve Steve Ragan, River City Media (RCM) isimli spam örgütünün ağlarındaki yedek dosyaların sızdırıldığını tespit etti. Sızan veritabanında kullanıcı adları, parolalar ve e-posta adresleri ile birlikte IP adresleri, gerçek isimler ve ev/iş adresleri de bulunuyor.

Sızan dosyalardan birinde, 18 milyon e-postanın Gmail kullanıcılarına, 15 milyon e-postanın da AOL kullanıcılarına gönderilmesi sayesinde örgütün 36.000 usd kazandığı da görülüyor. Dolayısıyla spam mail göndermenin ne kadar kazançlı bir iş olduğu da ortada.

Araştırmacılar RSM’nin bu hukuk dışı faaliyetlerini Microsoft, Apple, Salted Hash, Spamhaus ve diğer etkilenmiş taraflarla paylaşmış durumda. Ayrıca RCM tarafından kullanılan altyapı da karalisteye alındı.

ÖNCEKİ IDC Türkiye CISO Security Summit 2017 Paneli SIRADAKİ Detech Bilişim & Bizcom, Bursa Etkinliği